10 Kasım 2015 Salı

Sarıyer Rotary Kulübü TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a kulübün Meslek Hizmet Ödülü'nü verdi,,

HABER-TALİN ŞİRİNPINAR





İstanbul Sarıyer Rotary Kulübü Derneği, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a kulübün Meslek Hizmet Ödülü'nü verdi
Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy

 "Turizmde yapacak daha çok işimiz var" dedi.
İstanbul Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirilen ödül törenine Başaran Ulusoy'un yanı sıra Sarıyer Rotary Kulübü Başkanı Fulya Temeltaşı, Genel Sekreter Dilek Çınar ve Yönetim Kurlu üyeleri Seda Kuz Ağman ve Özcan Albak da katıdı. Ödül töreninde konuşma yapan Başaran Ulusoy TÜRSAB'ta görev aldığı süre boyunca hayata geçirdikleri hizmetlerden bahsetti. Türkiye'nin yurtdışındaki algısının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Ulusoy, ülkenin huzurunun turizm açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ulusoy sözlerine şu şekilde devam etti:



"Güneydoğudaki sıkıntılar ülkemizin genel sıkıntısı. Ülkemizi yurtdışında temsil ederken ülkedeki barış, ekonomi ve kadın hakları konusunda doğru bilgiler vermeliyiz. Ülkenin huzuru birçok sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Kültürel varlıklarımıza sahip çıkmalıyız.


Özellikle yurtdışında tarihi dokuya zarar vermiyorlar ancak bizde durum farklı. Elimizde sadece Beyoğlu ve Adalar kaldı. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kültür varlıklarımız sermayemizdir. 36 bin kişiye hizmet verebilecek kongre kapasitemiz var. Müzelerin modernize edilmesinden kontrolüne kadar birçok şey bizim tarafımızdan yapılıyor.



Topkapı ve Ayasoyfa ziyaretçi sayıları çok ciddi rakamlara ulaştı. Bu bağlamda turizm ve tarihi zenginliklerimizi bir araya getirmeliyiz."Gastronomi konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini de belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy,   "Gastronomi lezzet durakları bizim eserimiz. Hatay ve Antep mutfaklarını dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Sektör olarak elbette sıkıntılarımız var ancak Türkiye'nin geleceğine umutla bakıyoruz. Barış sektörünün temsilcisiyiz" dedi.


 Dernek Başkanı Fulya Temeltaşı'ndan ödülü alan Başaran Ulusoy, "Arkadaşlarımın çalışmasıyla bu ödülü hak ettik. İstanbul Sarıyer Rotary Kulübü'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Gecede ayrıca, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın ve TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün'e de katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder